Általános szállítási feltételek

 

Kérem tisztelt ügyfeleimet, hogy az alábbi tájékoztatót olvassák el és vegyék figyelembe az árajánlatkérések és a szállítások megrendelése során.

 

Megrendelés menete

A szállítást akkor tudom megrendelni, ha az Ügyfele biztosan kéri a szállítást. Célszerű megvárni, amíg az Ön ügyfele kifizette Önnek a kutya árát. Ha ez megtörtént, kérem, adja meg a fogadó nevét, pontos címét, telefonszámát és e-mail címét. A fogadó (átvevő) csak olyan személy lehet, aki a fogadó ország állampolgára! Ezek alapján tudom megrendelni és visszaigazolni a szállítást, járat és fuvarlevélszámmal, az ottani idő szerinti érkezéssel illetve az ottani átadó cargo vagy vámügynökség elérhetőségével.

 

Veszettségoltás

Kölyök kutya esetében légi szállítás általában 12 hetesen (USA-ba 3 hónaposan) kapott veszettségoltás után 30 (EU területén belül 21) nap múlva lehetséges.
Kivétel Kanada ahova 3 hónaposan kapott veszettségoltás után, azonnal indulhat, illetve Dél-Korea, ahová 10-12 hetes korig veszettségoltás nélkül utazhat a kölykök.
Ez esetekben az anya veszettség oltás másolata is kell majd, a kutya átvételekkor (fejléces és oltási oldal).

Felnőtt kutyának 30 (EU területén belül 21)  napon túli, egy éven belüli veszettségoltás kell.
 

A légi szállításhoz chip és állatútlevél kell! Az útlevél X. fejezetében normál állatorvosi, a XI. fejezetében pedig hatósági állatorvosi igazolás szükséges (+ külön lapos nemzetközi hatósági vagy speciális orvosi pl. Honkong, Dél-Afrika stb.) Az utazási dátumot megelőző max 3 napos (Kanadába az érkezést megelőző 3 napon belül) hatósági állatorvosi igazolás szükséges arról, hogy a kutya egészséges. Az útlevélbe legyen átvezetve az utolsó parvo vagy kombinált oltás! Csatolható hozzá a régi oltási könyve is.

 

Légitársaságok szabályozásai

Sajnálatos módon a légitásaságok egyéni szabályozással tovább szűkitik a lehetőségeket. Szinte havi rendszerességgel egyre szigorúbb szabályoknak kell megfelelnünk. Itt összegyűjtöttünk néhány általános érvényű szabályozást, de a részletes légitársaságokra és országokra vonatkozó szabályokat a Speciális szállítási feltételek menüben találja.

  • Terhes kutya a legtöbb légitársasággal a terheség 6. hetéig külön orvosi igazolással utazhat.
    Letöltés: Veterinary Certificate for pregnant female.doc vagy Veterinary Certificate for pregnant female.pdf
    Kivéve a KLM, mert ők nem szállítanak terhes kutyát.
  • További KLM kivétel, hogy 1 év feletti rövidorrú kutyát sem szállítanak.
  • Az Aeroflot légitársaság egyáltalán nem szállít rövid orrú kutyát.
  • Az Aeroflot USA-ba csak 6 hónap feletti kutyát szállít
  • Az Aeroflott megrendelésnél szükséges a kutya útlevelének I-II-III-IV és V fejezetének szkennelt másolata, enélkül nem tudjuk megrendelni a szállítást.
  • Az Egyesült Arab Emirátusokba csak 6 hónapnál idősebb kutyát lehet elküldeni, légitársaságtól függetlenül. 

 

Ha mellékletet küldök az adott országra vonatkozó egyéb előírásokat, azokat minden esetben be kell tartani!


Amennyiben saját VPID számán szállít, kérem olvassa el figyelmesen a Szállításhoz szükséges dokumentumok oldalunkat is! Ha kérdése van, hívjon (+3630 9470 049) vagy írjon emailt (szigetik@viernheimi.hu).

Szigeti László
Tel.: +36 30 947-0049
Fax.: +36 72 230-146
szigetik@viernheimi.hu

7628 Pécs Margit u. 23.
Komlói út 122. – Auróra u. – Arany J. u. – Bánya u.

2220 Vecsés Lehel utca 7.

Árajánlat légiszállításhoz

Légiszállítás megrendelése